HELMOND
LUYVENSTEIN

Plaats Helmond
Opdrachtgever Syntrus Achmea
Status In uitvoering
Startdatum januari 2019
Einddatum oktober 2020

 

Beschrijving

60 vrije sector huurwoningen

 

In het voorjaar van 2018 wordt er opnieuw gebouwd aan de Suytkade in Helmond. Van Wijnen start binnenkort met de bouw van waterburcht Luyvestein voor het Achmea Dutch Residential Fund van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het gebouw telt 60 appartementen en 68 parkeerplaatsen. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2019.

 

Van Wijnen Projectontwikkeling en Syntrus Achmea hebben de Turnkey overeenkomst getekend voor afname van 60 middeldure huurwoningen. Het woongebouw is in het water gelegen en wordt via waterburcht Doeverode ontsloten naar de kade. Om de hoek ligt de Cacaofabriek , het Helmondse centrum en het station. Het gebouwontwerp is van  Jacqueline Slagter Architecten. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimtes

 

De 3-kamer appartementen zijn tussen de 75 en 128 vierkante meter groot en voorzien in de behoefte aan betaalbare huurwoningen in Helmond.. Van Wijnen Rosmalen gaat de waterburcht bouwen. Aqua Vastgoed adviseerde de verkopende partij Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid. 

 

<< Terug naar overzicht

Afbeelding 1