AMSTERDAM
KWINTIJN FASE 1

Plaats Amsterdam
Vestiging Van Wijnen Haarlemmermeer B.V.
Opdrachtgever Van Wijnen West B.V. en Altera Vastgoed
Status Opgeleverd
Startdatum maart 2013
Einddatum juli 2016

 

Beschrijving

75 vrije sector huurappartementen, 48 koopwoningen, 53 sociale huurwoningen en 310 ondergrondse parkeerplaatsen.

 

Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Van Wijnen Projectontwikkeling West hebben op 7 juni 2012 een gronduitgifte- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van projectgebied Kwintijn te Amsterdam.

 

Het project bevindt zich binnen de stadsring in oud-West, aan de Bilderdijkkade in Amsterdam en gaat volledig op de schop. Van Wijnen ontwikkelde een plan, dat bestaat uit een ondergrondse parkeergarage in twee lagen, 75 vrije sector appartementen die verkocht zijn aan Altera Vastgoed en 46 vrije sector appartementen voor de verkoop. Daarnaast zal er een nader te bepalen sociaal programma worden opgesteld, waarvoor partijen momenteel in overleg zijn met gebruikers en afnemers.

 

De appartementen zullen worden verdeeld over vijf separate gebouwen, variërend van zes tot twaalf bouwlagen. Bij de ontwikkeling zijn Faro architecten uit Lisserbroek en constructiebureau Wijcon uit Dordrecht aangetrokken als adviseurs. Van Wijnen Haarlemmermeer uit Hoofddorp start in het eerste kwartaal van 2013 met de bouw. Oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016. Aqua Vastgoed heeft de partijen begeleid om te komen tot deze samenwerking en realisatie van het project.

 

Voor de actuele stand van de verkoop ga naar www.kwintijn.nl.

 

<< Terug naar overzicht

Afbeelding 1