AMSTERDAM
BREEHORN 2

Plaats Amsterdam
Vestiging Aqua Vastgoed B.V.
Opdrachtgever Rochdale
Architect Bakers Architecten B.V.
Status In uitvoering
Startdatum maart 2017
Einddatum december 2017

 

Beschrijving

42 sociale huurwoningen

 

Van Wijnen start medio februari 2018 met het realiseren van 43 sociale huurwoningen voor Woningstichting Rochdale. De woningen komen naast de vijfsterrenschool in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord. Het betreft zogenaamde BENG-woningen.

 

Op 26 september 2017 zijn de handtekeningen gezet door Birgitte de Maar van Rochdale en Steven de Vlugt van Van Wijnen. De afkorting BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De energieprestatie van een woning wordt nu nog uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Per 1 januari 2021 wordt de EPC voor nieuwbouw vervangen door BENG-eisen. Een woning die onder de BENG uitgangspunten valt is excellent geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties en regelsystemen. Hierdoor wordt er nog meer de focus gelegd op comfortabele, gezonde en energiezuinige woningen. De realisatie van dit soort woningen zorgt voor minder CO2-uitstoot, is natuurlijk beter voor de leefomgeving en draagt hierdoor bij aan de toekomstvisie van Van Wijnen en Rochdale.

 

De woningen met eigen privétuin zijn verdeeld over vier blokken en gelegen rondom - én met zicht op - de gemeenschappelijke binnentuin. Het ontwerp is van Bakers Architecten B.V.

 

De ontwikkeling is een samenwerking van Woningstichting Rochdale en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden. Aqua Vastgoed heeft de partijen begeleid om te komen tot deze samenwerking tussen Van Wijnen en Rochdale.

 

<< Terug naar overzicht

Afbeelding 1
Afbeelding 2Afbeelding 3